| ikon-white Tilmeld Nyhedsbrev

DE   |   UK​   |  DK

Kroens historie

Malling Gæstgiveri blev oprettet i 1884, da jernbanen kom til Malling. Det var forpagter Gotfred Jensen på Beder Kro, der byggede den nye kro, og han drev den indtil 1894.


Derefter førte Malling Kro en omskiftelig tilværelse med flere forskellige ejere, indtil Bertel Jegsen i 1909 fik auktionsskøde på kroen for 40.000 kr. I Jegsens tid skiftede bygningerne udseende, de røde sten blev pudset og kalket, og kroen fik navnet "Hotel Malling". I daglig tale kaldes den dog stadig Malling Kro.


Selv om Malling Kro havde fået konkurrence fra Malling afholdshotel med hensyn til arrangementer, var driften efterhånden kommet i en god og stabil gænge. Også da Holger Hansen drev kroen i årene 1921 - 36. De efterhånden mange foreninger brugte flittigt kroen til møder og fester.


Fra 1936 til sin død i 1970 drev Magnus Jensen Malling Kro. Han og hans mor, Marie Jensen, som stod for køkkenet, fyldte kroen med mange antikviteter og gamle ure, som var deres store interese.


En større restaurering blev foretaget et par år efter Magnus Jensens død. Det blev dyrt, og enken Annelise Jensen måtte i 1982 sælge kroen til et interessentselskab, der ansatte en forpagter.

I 1985 købte Aase og Jens Arbjerg Pedersen Malling Kro, som Aase Arbjerg drev, indtil nye og unge kræfter kom til i 1995, da Tina Schou og Rico Jørgensen købte Malling Kro.​

Star Wine List, the guide to great wine bars and restaurants in Malling.

Adresse​

Malling Kro

Stationspladsen 2,

8340 Malling​

Kontakt info​

        CVR: 31488583​​